Ліцей розвиває таланти

22 квітня в Золочівському економічному ліцеї відбувся День відкритих дверей. Розпочав захід директор ліцею Андрій Володимирович Заброцький: «Наш заклад заснований ще в 1995 році рішенням Золочівської районної ради. Основне завдання, яке ставить перед собою колектив ліцею, – дати можливість молодим громадянам реалізувати свій творчий потенціал».

Андрій Володимирович з неприхованою гордістю познайомив присутніх з педагогічним колективом ліцею, підкреслив, що всі педагоги націлені на те, щоб вихованці ліцею здобули якісні знання і розвивалися як особистості. Ліцеїсти щороку займають призові місця в районі, є активними учасниками обласних олімпіад. Вони також беруть участь у різноманітних предметних конкурсах. Зрозуміло, що не всі можуть відразу досягти успіху, тому це спільна праця і вчителів шкіл, і нашого ліцею. Ліцеїсти творчо розвиваються: відвідують літературні салони, беруть участь у вечорах зарубіжної поезії, організовують виставки творів художнього мистецтва.

Продовжила розповідь про ліцейне життя голова учнівського самоврядування Ірина Рип’янчин. День знайомств, День самоврядування, Тиждень правознавства, День української мови та писемності, предметні тижні, уроки мужності, Шевченківські дні, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, міжшкільний інтелектуальний турнір, участь у вечорі пам’яті Кузьми – ці і багато інших заходів доповнюють начальний процес і роблять ліцейне життя цікавим та пізнавальним. Десять найуспішніших ліцеїстів звільняються від оплати за додаткові освітні послуги. Це є гарним стимулом добре вчитись. Окрім того, голова учнівського самоврядування додала, що вихованці ліцею люблять активно відпочивати: об’їздили майже всю Україну, а також подорожують Європою.

Ліцей також надає додаткові освітні послуги – це вивчення польської мови, хореографія, а у старших класах – українська мова, література, історія, які полегшують підготовку до ЗНО. Також є німецька мова, але це залежить від набору групи.

Чутки про те, що ліцей об‘єднають із одною зі шкіл або зроблять з ліцею садочок, директор спростував: «Це був один із варіантів створення гімназії – об’єднання колективу «Школи радості» та колективу ліцею, який обговорювся в колективі, проте не був підтриманий. Тим більше, що в контексті майбутньої освітньої реформи передбачається окрема ланка старшої школи – академічний ліцей і вона має бути просторово відокремлена від початкової і середньої ланки. Ми залишаємо у своєму приміщенні і працюємо у звичному режимі».

Гарним продовженням Дня відкритих дверей була невелика концертна програма. А далі учасників заходу, на який, до речі, зібралося чимало гостей, чекали майстер-клас з писанкарства та майстер-клас з оформлення пасхальних пряників. Їх провели знана писанкарка Галина Гевко та Галина Дутчак, мама ліцеїсти.

Ірина Домарецька

День відкритих дверейДень відкритих дверей День відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверейДень відкритих дверей

Кiлькiсть переглядiв: 232