Осінь – пора екскурсій

Побутує думка, що осінь – пора невесела. Сонячні літні дні залишилися позаду, примхлива погода частує то дощами, то пронизливими вітрами. Здавалося б, у такий час краще не планувати далеких екскурсій чи поїздок, проте для активних людей несприятливий прогноз не може бути серйозною перешкодою.

Цими днями вихованці Золочівського економічного ліцею здійснили цікаву подорож у Вінницю – мальовниче подільське місто, що розкинулося на берегах Південного Бугу. Сонцем і теплом зустріло ліцеїстів та їх учителів Поділля. Першого екскурсійного дня золочів’яни відвідали Національний музей-садибу М.І. Пирогова – геніального хірурга, вченого зі світовим ім’ям, творця військово-польової хірургії. Захоплююча розповідь про життя і діяльність видатного лікаря, прогулянка садибою, де жив і помер учений, відвідини музею-аптеки з інтер’єрами приймальні та операційної – усе це не залишило байдужими юних мандрівників. Особливо хвилюючою була екскурсія у церкву-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло видатного анатома.

Увечері ліцеїсти та їх наставники мали нагоду помилуватися феєричним лазерним шоу славнозвісних вінницьких фонтанів «Рошен». Враження від побаченого були неймовірними: зоряне небо, чудова музика і неперевершена гра світла й кольору.

Наступний день був не менш цікавим. Екскурсія у Меджибізьку фортецю, один із найкраще збережених в Україні замків, стала для ліцеїстів уроком історії просто неба. Вражаючою була розповідь про голодомор 1932-1933 років.

Схвильованими і водночас задоволеними залишали Поділля золочів’яни, вкотре переконавшись, що цікаве і корисне – поруч, потрібно лише бути готовим до нових відкриттів.

Разом із ліцеїстами подорожували учителі ЗЕЛу: Ковалик Наталія Юріївна, Рибій Надія Володимирівна, отець Матей. Ініціатором та організатором поїздки була Бірулін Ірина Богданівна, класний керівник групи Е-3.

Ковалик Н.Ю.

Осінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсійОсінь – пора екскурсій

Кiлькiсть переглядiв: 317