Повернутися до звичайного режиму

Урок мужності в ліцеї

14 жовтня ми відзначаємо День захисника України. Саме тому напередодні свята в рамках Тижня предмета «Захист Вітчизни» до Золочівського економічного ліцею завітали представники Навчального центру Національної гвардії України капітан Бігун Андрій Сергійович, капелан отець Юрій та військовослужбовці за контрактом - молодший сержант Цимба Юлія, старший солдат Краснікова Вікторія.

Під час зустрічі учні дізналися про особливості проходження військової служби, роль Збройних сил України в умовах конфлікту на Сході. Ліцеїстам було запропоновано переглянути відеоролик, головна ідея якого - захист територіальної цілісності України.

Гості розповіли дітям про перебування в зоні АТО. Місцями виконання бойових завдань золочівських воїнів Національної гвардії України були Слов’янськ, Дружківка, Краматорськ, околиці Донецька .

Найцікавішим для ліцеїстів був огляд споряджень та спецзасобів захисту, продемонстрованих військовослужбовцем. Учні мали змогу поміряти бронежилет ІV класу вагою 12 кг, одягнути каску з тактичними окулярами, провели неповне розбирання та складання навчального автомата Калашникова. Такі необхідні речі рятують життя наших захисників, адже бронежилет витримує постріл автомата, а тактичні окуляри витримують осколковий удар.

На завершення зустрічі гості відповідали на запитання молоді і запросили педагогів та їх вихованців на екскурсію в Навчальний центр. Адже 14 жовтня – День захисника України.

Андрій Носкевич,
учитель предмета «Захист Вітчизни»
Золочівського економічного ліцею

/Files/photogallery/804/в анонс.gif/Files/photogallery/804/IMG-27f592d144711321d881bef5fb78a21c-V.gif/Files/photogallery/804/в кінець.gif

Кiлькiсть переглядiв: 381