Тиждень правових знань

Упродовж 11-18 грудня в ліцеї проходив тиждень правознавства. В понеділок ліцеїсти ознайомились з основними статтями міжнародних договорів, що стосуються прав людини та мали змогу пригадати права які мають неповнолітні. У вівторок у групі Е-2 було проведено відкрите заняття на тему «Юридична відповідальність». Ліцеїсти були активними, розв'язували ситуативні задачі та брали участь в обговореннях.

У середу відбувався правничий квест. Уже з самого ранку на ліцеїстів чекали загадки, сховані в кабінетах з окремими частинами латинського вислову :«Iuris praecepta sunt haes: Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere». Із завданнями справилась команда випускного класу: Галамай Ірина, Лапсюк Юлія, Сабадаш Віталія, Курило Катерина та Голова Микола. Переможці, окрім позитивних вражень, отримали в нагороду ще й мішечок «золотих монет».

У четвер група Е-2 мала змогу відвідати Районний суд м. Золочева, дізнатись більше про судову систему з середини. Вражень було багато, ліцеїсти активно ставили запитання працівникам суду та ділилися своїми знаннями.

П'ятниця стала випробувальним днем, ліцеїстів групи Е-1, які взяли участь в конкурсі есе на тему « Чи потрібно в носити зміни в Основний закон?». Перемогу поділили між собою Войтків Дмитро та Синюшкович Соломія.

У понеділок було підведено підсумки тижня правових знань та нагороджено переможців. Тиждень правознавства для кожного приніс своє: хтось пригадав свої права та обов'язки, хтось лише дізнався про них, а дехто ще й поласував смачним «золотим» шоколадом.

Учитель основ правознавства
Золочівського економічного ліцею
Рибій Н.В.

Кiлькiсть переглядiв: 350