Екологія довкілля починається з кожного з нас

Екологічна ситуація в нашій країні змушує задуматись кожного українця над проблемою навколишнього середовища. Саме тому у Золочівському економічному ліцеї пройшов еко-семінар під назвою "Антропогенний вплив діяльності людини на довкілля. Екологічне забруднення Львівської області, зокрема Золочівщини". Учні 11 класу підготували проекти, метою яких було дослідити екологічні проблеми та способи їх вирішення. Кожен зміг висвітлити тему, яка хвилює його найбільше, а підсумувала все вчитель екології, хімії та біології Бірулін Ірина Богданівна.

Найгострішою є проблема переробки сміття, адже у Львівській області не існує заводів, які можуть переробляти відходи. Через це виникає також проблема забруднення водойм та атмосфери, адже відходи потрапляють саме туди. Із повітря в організм людини проникають шкідливі речовини, які є збудниками небезпечних захворювань. Забруднення водойм шкідливе не тільки для тварин, а й для людей, бо зменшується кількість водних ресурсів. На жаль, неухильно зменшується й кількість лісових ресурсів. Незважаючи на те що це культурна спадщина ЮНЕСКО, вирубка дерев триває, інколи навіть незаконно.

Кожен із нас повинен починати з себе. Навіть банальне сортування сміття допоможе вберегти нашу екологію. Звичайно, тут не обійтись без великих заводів з переробки відходів. Проте влада не усвідомлює усіх наслідків для нашої держави, а вони можуть бути катастрофічними.

Юлія Умарова,
ліцеїстка групи Е-3

Фото

Кiлькiсть переглядiв: 275