Ще раз про ліцейні мандрівки

Літні канікули для вихованців ЗЕЛ розпочалися захоплюючою мандрівкою чарівним Поділлям. Мальовничі каньйони річок, таємничі печери, суворі фортеці й загадкові замки – усе це не залишило байдужими ліцеїстів груп ПЛГ, Е-1, Е-2 та їх наставників.

Кам’янець – Подільський – одне з найкрасивіших міст України. Воно вражає своєю старовинною архітектурою та непростою історією. Ліцеїсти були зачаровані панорамою центру міста, над яким височіє замок – гордість та окраса краю.

Дивовижною є й історія Хотина: перемоги та поразки, легенди й перекази, що тісно пов’язані з політикою й війнами п’яти держав. Фортеця на березі Дністра – німий свідок буремних подій минулого – справила на туристів неабияке враження.

Родзинкою поїздки стала екскурсія у Кришталеву Печеру в с.Кривче, адже 2,8 км шляху під землею на сорокаметровій глибині – випробування не для слабких! Кристалічні візерунки, мозаїка з бурштинової смальти й славнозвісна «зоологічна зала» печери стали відкриттям для ліцеїстів та учителів.

І все ж кульмінацією мандрівки одноголосно була визнана Бакота з її Білою горою, що здіймається на 120 м над рікою. Неповторний краєвид відкривається з оглядового майданчика: неозора блакить затоки Дністра в поєднанні з оксамитовою зеленню узбережжя.

Сповнені вражень, покидали ліцеїсти казкове Поділля. Попереду літні канікули, нові плани, нові маршрути.

P.S. Разом із юними туристами мандрували вчителі ліцею Ковалик Н.Ю., Боднар М.М., Бірулін І.Б., Смолин О.І.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 296