Знання і творчість запорука успіху

/Files/images/do_stattv/lisej.jpg 24 січня 2015 року у Львові відбувся загальнонаціональний етап ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика, метою якого є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, формування активної громадської позиції української молоді.

Уже не вперше учасницею і призером завершального етапу конкурсу є Ковалик Лілія, учениця 8 класу Золочівського економічного ліцею. Цьогоріч вона виборола І місце в обласному етапі і представила нашу область на загальнонаціональному.

Завдання Міжнародного конкурсу знавців української мови передбачають не лише знання мовознавчих понять, але й вимагають від учасників творчого підходу оригінальності та нестандартності мислення. Саме такі якості допомогли Лілії стати переможцем обласного етапу конкурсу.

Слід зазначити, що це не єдина перемога восьмикласниці. Дівчинка представлятиме Львівську область і на Всеукраїнському мовно-літературному конкурсі ім. Т.Шевченка, а також на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади юних філологів.

Тож побажаймо Ковалик Лілії нових перемог, творчих ідей та знахідок! І нехай слова П.Яцика стануть девізом для української молоді: «Тільки те, що кожний з нас окремо і всі ми разом здобуваємо і залишаємо по собі, принесе добро Україні».

Олексин І.М.,Ковалик Н.Ю.,учителі української мови і літературиЗолочівського економічного ліцею

Кiлькiсть переглядiв: 295