День добровольця в Золочеві

Напередодні Дня добровольця в Золочівській районній бібліотеці відбулася зустріч громадськості, учнів Золочівського економічного ліцею, шкіл та представників влади із золочів’янами -добровольцями Попадюком Т. та Бучинським П.

Ведучий заходу розповів присутнім про причини виникнення, значимість добробатів у протидії просуванню «московського світу» на території України. Провів паралелі між новітніми українськими добровольцями та їхніми попередниками з минулих століть; зазначив, що українське суспільство ще не повною мірою оцінило добровольчий рух, проте перші кроки вже зроблено і Верховна Рада України прийняла постанову № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця - 14 березня». Цей день обрано не випадково: 14 березня 2014 року перші 500 добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Далі слово передали добровольцям, які розповіли про свою службу в добробатах. Пани Попадюк Т. та Бучинський П. відповіли на численні питання учнів, яких цікавили мотиви, що спонукали піти в добровольці; а також те, наскільки добробати були забезпечені медикаментами, амуніцією, зброєю; як місцеве населення ставилося до наших бійців і чи змінилося це ставлення в ході війни тощо.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих за волю України. Учні зворушливо продекламували поезії та виконали патріотичні пісні. Привітав гостей і вручив подарунки золочів᾽янам-добровольцям заступник голови Золочівської РДА Нижник І.М., який зазначив, що такі зустрічі важливі для національно-патріотичного виховання молоді. На завершення заходу присутні вшанували гостей загальноукраїнським вітанням «Слава Україні!» - «Героям слава!» ,

Директор Золочівського економічного ліцею
Заброцький А.В.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 236