Повернутися до звичайного режиму

За тиждень навколо світу в Золочівському економічному ліцеї

Ніщо так не розвиває розум людський, як географія.
І. Кант

«Пізнавай! Вивчай! Подорожуй! Захоплюйся!» - під таким гаслом відбувся тиждень географії в ліцеї.

Метою проведення заходів було поглиблення знань учнів із географії, розширення наукового світогляду, дослідження навколишнього середовища, усебічного розвитку особистості, виховання інтересу до вивчення географії.

Упродовж тижня було проведено ряд різних заходів: у рубриці «Є дива в природі» ліцеїсти підготували цікаві факти і здійснили віртуальну мандрівку дивовижними місцями України та світу, а також підготували усний журнал «Світова скарбниця рекордів»; рубрика «Мандрівка в країну Кросвордію» була присвячена складанню та розв`язуванню кросвордів, ребусів, загадок та задач; рубрику «Люби і знай свій рідний край» підготували наймолодші ліцеїсти, які розповіли про тварин і рослини, що занесені до Червоної книги України.

Яскравим завершенням була інтелектуально-розважальна гра «Щасливий випадок», у якій змагалися дві команди – «Природолюби» та «Зірки континентів». Беручи участь у різних конкурсах («Заморочки з бочки», «Чорна скринька», «Художник», «Рекорди», «Пляшкова пошта» та ін.),ліцеїсти довели, що вони не лише розумні, а ще й кмітливі, веселі, творчі та креативні.

Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів стимулювало учнів до участі в заходах, сприяло встановленню тісного співробітництва між учителем та учнями.

Учні показали добрі знання з географії, вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, отримали позитивні емоції та відмінні бали.

Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна в сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями.

Боднар М. М.,
учитель географії
Золочівського економічного ліцею

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 273