Про геніального українця, який умів бачити «зорі в калюжах»

Однією з найцікавіших тем із програми української літератури розпочався новий семестр для одинадцятикласників Золочівського економічного ліцею. Талановитий режисер, харизматична особистість, засновник поетично кіно, український Гомер… Олександр Петрович Довженко – митець, якому судилося жити й творити в період сталінських репресій – жорстоку добу доносів, переслідувань, цькувань і заборон.

Фрагменти розсекречених щоденникових записів, документальні свідчення сучасників, критичні судження знаних літературознавців – усе це стало матеріалом для обговорення на уроці. Старшокласники дошукувалися відповідей на болючі питання, які не втрачають актуальності і в наші дні. Говорили про вічні проблеми: митця і влади, особистості і системи, морального вибору і обов’язку перед народом.

Довженківські «зорі в калюжах» давно стали символом творчості, польоту над буденністю, умінні бачити прекрасне в буденному. Непроста доля митця тоталітарної доби хвилює і змушує замислитися, а відтак – не дає права на забуття…

/Files/images/зображення_viber_2020-01-16_19-47-11.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 257