Вершинами ліцейного Парнасу

24 січня 2020 року ліцейна актова зала знову зібрала велику ліцейну родину з нагоди ХІХ Вечора виразного читання зарубіжної поезії.

Чарівні поетичні рядки змусили всіх глядачів відірватися від буденних справ і закружляти в літературному танці. Учасники подарували слухачеві частину чогось особистого, адже кожна поезія — це крик душі. Декламатори продемонстрували неабиякий рівень читання поезії, доказом чого є аудиторія, яка потопала в сльозах або ж була не в змозі стримати сміху.

Традиційно ліцеїсти декламували твори різними мовами. Цього року ми мали можливість оцінити твори не лише українською та російською, а й англійською, французькою та іспанською мовами. Як і завжди, було нагороджено чимало учасників. Обрати кращих із кращих — справа нелегка, але журі з глядачами зробили свій вибір. Серед декламаторів поезії українською мовою журі нагородили Соломію Синюшкович, Богдана Верхолу та Софію Луцишин. Кращими в прочитанні творів іноземною мовою стали Юлія Вах, Юрій Яців та Денис Долинний. Призи від меценатів за краще, на їхній погляд, прочитання отримали Ярина Галас, Соломія Синюшкович, Вікторія Захарчук, Юлія Вах, Богдан Верхола, Юрій Яців та Денис Долинний. І, мабуть, найбажаніша та найочікуваніша нагорода для кожного учасника — приз глядацьких симпатій. Цього року ця номінація розширила свої межі, адже глядачі обрали двох фаворитів — Вікторію Захарчук та Юрія Яціва.

Непогано для одного вечора поезії, чи не так?

Учасники конкурсу отримали те, чого бажали: безцінний досвід, удосконалення вмінь, заряд сил. Вони, безсумнівно, заохочені працювати над собою ще більше й підкорювати нові вершини, а це і є метою сьогоднішнього заходу.

Досконалості немає меж, тому вперед!

До зустрічі наступного року!

Вікторія Курченко,
ліцеїстка групи Е-3

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 246