Співпраця Львівського інституту банківської справи та Золочівського економічного ліцею стає все міцнішою завдяки старанням обох сторін.

Організація різних виступів, представлень чи екскурсій поступово перетворюється у традицію, і до того ж дуже корисну для ліцеїстів. Адже бажаючі пов’язати своє життя із фінансовою діяльністю мають змогу отримати додаткові відомості щодо цієї справи.

На запрошення керівників ЛІБСу 18 лютого кращі ліцеїсти, вчитель економіки Боднар М.М. та директор ліцею Заброцький А.В. відвідали інститут. Поїздка виявилася надзвичайно цікавою та пізнавальною. Спершу викладачі запропонували гостям відвідати музей інституту, де провели невеликий екскурс в історію закладу та розповіли про його сучасну діяльність. Також учням була представлена бібліотека, яка вирізняється своїм універсальним фондом. Слід зазначити, що у ролі гідів були випускники ліцею, а тепер студенти ЛІБСу, Крутник Ярина та Петришин Богдан.

Після обідньої перерви відвідини набули більш ділового характеру. Ліцеїсти прослухали лекцію кандидата історичних наук, доцента Комаринської Зоряни Михайлівни про процес власного грошотворення в Україні. Історія появи та поширення карбування монет, запровадження різних грошових купюр у нашій державі виявилась дуже захоплюючою та пізнавальною. Проте не менш цікавим виявився наступний етап зустрічі, запланований представниками інституту, – презентація нового курсу «Фінансова грамотність». Кандидат економічних наук, старший викладач кафедри банківської справи Білик Ольга Ігорівна розповіла про важливість та значення курсу в сучасному житті кожної людини. Кульмінацією заходу стала презентація електронного підручника «Фінансова грамотність», розробленого колективом університету за американською Програмою фінансового сектору (USAID/FINREP). Можливість працювати з електронним носієм значно оптимізує процес засвоєння нової інформації, адже новий підручник містить ряд практичних завдань і фахових задач, виконуючи які, учень має нагоду проаналізувати свою фінансову компетентність. Слід зауважити, що американський зразок було адаптовано розробниками до українських реалій та вимог нашого часу.

Згодом ліцеїсти мали нагоду прослухати пізнавальну і змістовну лекцію, яку підготував студент другого курсу факультету управління персоналом Ярослав Ядвіжак. Темою виступу доповідач обрав лідерство як крок до професійних здобутків. Старшокласникам ЗЕЛу було надзвичайно цікаво дізнатися більше про мотивацію діяльності, розподіл часу та грошей, створення можливостей для досягнення успіху.

Завершувалася зустріч спільним чаюванням, під час якого гості і господарі закладу поділилися враженнями від вдалого дня. Усі були дуже задоволені та щиро дякували викладачам та студентам за змістовно та корисно проведений час. Такі візити є одним із тих численних кроків, що зміцнюють співпрацю ЛІБСу та ЗЕЛу, а також допомагають учням зробити свій життєвий вибір.

Сірко Мар’яна,
ліцеїстка групи Е-3
Золочівського економічного ліцею

/Files/images/do_stattv/lbs1/9xJS-h6hF_o.jpg/Files/images/do_stattv/lbs1/DYoBJAIBbsg.jpg/Files/images/do_stattv/lbs1/LSyCWJwnAEs.jpg/Files/images/do_stattv/lbs1/TG0Qdg5CNmA.jpg/Files/images/do_stattv/lbs1/vp-Q4Gm2vp4.jpg/Files/images/do_stattv/lbs1/VQspF9FzlMM.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 106