Роль екоосвіти у формуванні свідомості учня

/Files/images/do_stattv/rol_ekoosvti_/IMG_2943.JPG Перед людством постало дуже нелегке завдання – здійснити кардинальні зміни у своїй свідомості, сформулювати і добровільно прийняти обмеження та заборони, що продиктовані законами розвитку природи. Це вимагає, відповідно, зміни багатьох стереотипів поведінки. Необхідні фундаментальні зміни в нашій системі цінностей, способах життя з урахуванням того, що екологічні, економічні, соціальні і духовні потреби тісно взаємопов'язані. Тому розвиток сучасної екологічної освіти покликаний виконувати інтегровані функції.

У наші дні не лише проявляється велика зацікавленість до питань стійкої екологічної освіти, а й спостерігається можливість і необхідність доповнення ідей стійкого розвитку до її практики. Причому екологічна освіта все частіше визнається основним питанням стійкого розвитку. Екологічна освіта покликана врятувати людство від загрози, що насувається, на основі формування екологічного світогляду замість споживацького, що панує нині. Він базується на знаннях законів природи та її реакції на антропогенний вплив.

Нещодавно для ліцеїстів Золочівського економічного ліцею учителем біології та провідним фахівцем з екологічної освіти НПП «Північне Поділля» Бірулін І. Б. проведено еколого-пізнавальне заняття «Роль екоосвіти у формуванні свідомості учня», приурочене Дню екологічної освіти, який відзначають у травні.

У своїй розповіді вчитель акцентувала увагу на значенні впровадження цих знань у життя молодого покоління, формуванні різностороннього уявлення про екоосвіту, на бажанні розуміти і вивчати природу, а також на вихованні моральних якостей через любов та бережливе ставлення до навколишнього природного середовища.

Під час заняття ліцеїсти мали нагоду ознайомитися із дослідженням власного екологічного сліду та порівняти особистісний внесок в екологічний слід планети.

І.Б.Бірулін,
учитель біології та хімії ЗЕЛ,
провідний фахівець з екологічної
освіти НПП «Північне Поділля»

/Files/images/do_stattv/rol_ekoosvti_/IMG_2946.JPG/Files/images/do_stattv/rol_ekoosvti_/IMG_2950.JPG/Files/images/do_stattv/rol_ekoosvti_/IMG_2966.JPG/Files/images/do_stattv/rol_ekoosvti_/IMG_2973.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 295