Як ліцей Говерлу підкорював…

/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/rzj_PzGhaD0.jpg У понеділок, восьмого червня, кожен дев’ятикласник нарешті склав останній іспит із державної підсумкової атестації. Кажуть, що навчання - теж праця, вона має чергуватися з відпочинком. Учні Золочівського економічного ліцею керуються цими словами для того, щоб завжди бути в тонусі. Наш ліцейний колектив не зволікав і вже через два дні вирушив у подорож українськими Карпатами.

Дорога пролягала через Івано-Франківську область. Чотири години в автобусі промайнули як екскурсія без слів, бо ліцеїстів оточували неповторні краєвиди. Не буває такого, щоб у Карпатах було нецікаво, навіть якщо ви приїжджаєте сюди кожної пори року. Гори, покриті вічнозеленими смереками та ялинами, дерев’яні будиночки, розкидані обабіч доріг, не відпустять відвідувачів без захоплення і бажання повернутися. Першого дня учні ліцеюпобували у славнозвісному м. Яремче, проїздили повз річку Прут, а кінцевою зупинкою став водоспад Гук. Це велике диво природи недарма називають одним із найкращих місць у Карпатах. Ми, ліцеїсти, здолали дорогу до водоспаду пішки, прогулялися на свіжому повітрі - і ось, серед тиші гір та приємного аромату хвої нас зустрів бурхливий водоспад Гук. Та на цьому пригоди не закінчилися. По дорозі на нічліг ми побачили канатний міст, що розтягся над широким Прутом. Вся конструкція рухалася із боку в бік, ноги підкошувалися, і навіть після приїзду у садибу адреналін розпливався по тілу.

Ранок наступного дня передбачав ще одну незабутню та важливу подію - підйом на найвищу точку України. Відправною точкою для нас стала спортивна база «Заросляк». Говерла випробувала ліцеїстів на стійкість та витривалість. Погода наче заважала підкорити цю величну вершину, вона змінювалася кожних 15 хвилин. Ми йшли по вузьких звивистих стежках під пекучим сонцем, по коріннях дерев у затінку та по великих каміннях під час граду. Протягом часу підняття не вистачало сил на розмови, а запаси води швидко вичерпувалися. Кожен вдячний гіду Михайлу за те, що підбадьорював нас цілу дорогу.

Для когось Говерла залишилась непідкореною, проте варто знову набратися ентузіазму та наснаги , бо всі зусилля, витрачені на підйом, того варті. Коли позаду 2 кілометри крутого шляху та півтори – три години виснажливої ходьби, коли ти усвідомлюєш, що стоїш на найвищій вершині всієї України, то вважаєш себе справжнім переможцем. З Говерли відкривається вид на найвищий в Українських Карпатах гірський масив Чорногора, гори Петрос, Мунчел, Какараза та інші. Наш гід розповів про хрест, встановлений на Говерлі, про саму гору та різні історії, пов’язані із підкоренням вершини.

Налюбувавшись пейзажем, ліцеїсти спустилися вниз, а це не так і просто, бо після дощу стежки та камені стали слизькими і небезпечними для пересування. Як добре було опинитися у зручних кріслах автобуса після повернення!
Враження, отримані від походу, перевершили очікування, і наш подорожуючий колектив залишився задоволеним. Дякуємо за організацією подорожі та супровід класним керівникам 9 та 10 класу Золочівського економічного ліцею.

Ми з нетерпінням чекатимемо наступних зустрічей із Карпатами.

Ірина Рип’янчин,
ліцеїстка групи Е-1

/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/3neC1U_XOeA.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/5S0VPhibEMk.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/amdv5Vi6vMY.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/Dt265sLX-xY.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/nTyPfIPQDr0.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/RXtcX-7aoHg.jpg/Files/images/do_stattv/yak_ltsey_goverlu_pdkoryuvav/uosFXjDM9Fo.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 324