Повернутися до звичайного режиму

На шляху до нових звершень

/Files/images/do_stattv/bfQAzAC0f84.jpgЗ 22 по 26 березня у Хмельницькому проходив IV етап XXIX Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. До міста над Південним Бугом прибуло 168 дітей з усіх куточків України. У складі команди Львівської області була учениця 8 класу Золочівського економічного ліцею Ковалик Лілія.

Урочисте відкриття розпочалося святковим концертом. Директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля привітав юних філологів і побажав їм творчої наснаги. Голова журі, проректор Львівського національного університету ім. І. Франка Ярослав Гарасим у привітальному слові зазначив, що усі учасники олімпіади варті перемоги, адже на завершальний етап предметних олімпіад потрапляють найталановитіші діти України.

Творчі випробування тривали упродовж чотирьох днів. Юні олімпійці мали змогу продемонструвати не лише міцні знання з української мови і літератури, але й виявити творчий підхід у виконанні теоретичних та практичних завдань.

Згідно з програмою олімпіади, було проведено засідання методоб’єднання керівників команд та методистів райметодкабінетів Хмельницької області з питань реалізації пріоритетних завдань шкільної філологічної освіти, засідання круглого столу, присвячене творчості сучасних українських дитячих письменників, зустріч учасників з учнівськими колективами обласного центру, екскурсії пам’ятними місцями Поділля.

Особливо цікавою була поїздка до музею-заповідника «Меджибізька фортеця». Учителі та учні були вражені від побаченого у музеї пам’яті жертв голодомору. Запам’яталися відвідини школи дитячого іконопису, виставка картин сучасних художників, прогулянка по місту.

Безперечно, участь у завершальному етапі Всеукраїнської олімпіади – це неабияка подія як для учнів, так і для учителів. Це надзвичайний досвід, незабутні враження, непотворний дух змагальності. Приємно, що окремі учні Львівської команди посіли призові місця. Хороший результат продемонструвала (хоч і не стала призером) і золочів’янка – восьмикласниця Ковалик Лілія, зокрема, її творчі роботи були оцінені фаховим журі високими балами. Слід сказати, що Лілія цьогоріч стала переможцем обласного етапу ще двох філологічних конкурсів: імені Петра Яцика та імені Т.Шевченка.

Упевнена, що отриманий досвід допоможе ліцеїстці досягти ще кращих результатів у майбутньому, адже вершина не підкорюється лише тим, хто не робить спроби її подолати.

Н.Ю. Ковалик, учитель української літератури ЗЕЛ,
керівник команди олімпійців Львівської обл.

/Files/images/do_stattv/reznEFX8X7Y1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 234