Щоб не черствіли серця

/Files/images/statt_2015/schob_ne_cherstvli_sertsya/DSCN3379.jpg «Поезія завжди має бути на вістрі часу», - такими словами розпочав урочисте нагородження переможців обласного фестивалю – конкурсу «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!» Заслужений діяч мистецтв України, голова журі Юрій Чеков.

16 жовтня 2015 року сесійна зала Львівської обласної ради зібрала талановитих дітей різних вікових категорій - переможців та лауреатів конкурсу в номінаціях «Авторська поезія» і «Виконання пісні про маму». Голова Львівської облради Петро Колодій привітав гостей заходу і побажав юним талантам та їх наставникам подальших творчих звершень.

Уже чотирнадцять років поспіль з ініціативи Львівського відділу Союзу Українок проводиться фестиваль- конкурс, присвячений Дню Матері. Талановиті діти Львівщини мають змогу продемонструвати свої літературні та вокальні обдарування.. Найкращі твори традиційно входять до збірки, яка стає подарунком для обдарованих дебютантів. Сповнені щирості і непідробного захвату, лунали привітальні слова організаторів та членів журі. З особливою теплотою до дітей–переможців звернулася Ольга Пастушенко, голова Львівського відділу Союзу Українок. Пані Ольга з подивом відзначила, як тонко наші діти відчувають дорослі проблеми, як вболівають за долю держави, як оті несмілі дитячі рядочки торкаються найпотаємніших струн душі.

Українська письменниця Марія Людкевич, член НСПУ, лауреат літературних премій імені Лесі Українки та Павла Тичини висловила думку, що збірник дитячої творчості є зримим свідком нашого часу. Щоб краще зрозуміти молоде покоління, яке прагне жити в мирі та злагоді, слід заохочувати дітей до творчості, усіляко сприяти розвитку юного обдарування.

Хвилюючим було усвідомлення причетності до такого небуденного заходу, адже серед переможців і лауреатів фестивалю-конкурсу були і діти Золочівщини: Ковалик Лілія, учениця ЗЕЛ (номінація «Авторська поезія»), Лісова Зореслава, учениця Ремезівцівського НВК (номінація «Авторська проза»), Гевко Зоряна, учениця Ремезівцівського НВК (номінація «Авторська поезія»), Ірина Танчин та Юлія Шира, учениці Куровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. (номінація «Виконання пісні про маму»).

Нагородження переможців, вітальний концерт, слова подяки на адресу батьків та учителів – усе було пройнято теплом, любов’ю та вірою у невичерпність духовних скарбів нашої нації. І які б зміни не відбувалися у суспільстві, які тривоги не огортали б нас сьогодні, доки є у цьому житті місце для творчості, наші серця не зможуть зачерствіти.

Ковалик Н.Ю.,
учитель української мови і літератури
Золочівського економічного ліцею

/Files/images/statt_2015/schob_ne_cherstvli_sertsya/DSCN3393.jpg/Files/images/statt_2015/schob_ne_cherstvli_sertsya/DSCN3398.jpg/Files/images/statt_2015/schob_ne_cherstvli_sertsya/DSCN3399.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 281